Youthquake
Academy

YouthQuake verzorgt cultuureducatie en creatief onderwijs voor basis, voortgezet en speciaal onderwijs. Hierbij kunnen de deelnemers van en met elkaar leren en zich zo ontwikkelen tot zelfbewuste, sociale en creatieve individuen.

Daarbij zetten we in op optimale ontplooiing en talentontwikkeling. Het team wordt ondersteund door een achterban van creatieve ondernemers die ook van een passie hun beroep hebben weten te maken. Bij trajecten werken we in 4 blokken die elkaar logischerwijs opvolgen. Wij streven ernaar om in onze trajecten zo veel mogelijk diepgang te creëren. Zo vinden we het belangrijk dat we niet alleen tips & tricks delen maar vooral ook ieder individu de nodige begeleiding kunnen bieden. Om een traject goed vorm te geven en in te zetten is daarom meer tijd nodig dan slechts het geven van de workshops.

Ons doel is dat de deelnemers in onze begeleiders een rolmodel vinden die ze zien als mentor die ze helpt in hun persoonlijke proces. Daarbij willen we niet alleen kennis delen maar vooral ook inspireren en de deelnemers zelf laten ervaren welke vorm van creativiteit het beste bij ze past. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Mis jij nog wat creativiteit in je lespakket? Is een creatief beroep misschien wel wat voor jou? Van lifestyle blogger tot fashion designer en van professioneel danser tot event-fotograaf. Alles is mogelijk, als je er maar 100% voor gaat!

Maak kennis met YouthQuake en ontdek jezelf én je talenten.

Ontwikkeling op het gebied van cultuur en creativiteit is een proces.

We werken daarom liever niet met losse workshops maar met trajecten die naast het standaard lesprogramma lopen. Onze programma’s zijn gericht op inspiratie en om de deelnemers tools te bieden waarmee ze zelf aan de slag kunnen gaan. Daarmee kunnen ze werken aan hun talenten persoonlijke en sociale ontwikkeling. De lessen worden uitsluitend gegeven door rolmodellen/influencers en young professionals die met hun passie & creativiteit daadwerkelijk brood op de plank weten te brengen. Onze workshops zijn zo ingericht dat ze elkaar versterken en allemaal op hun eigen manier bijdragen aan de culturele ontwikkeling van de deelnemers.

Cultuureducatie gaat verder dan alleen kunst, muziek of beweging. Het is belangrijk om hard skills met soft skills te combineren om optimaal resultaat te kunnen behalen. Naast concrete creatieve vakken zoals fotografie, street art, hiphop en video wordt daarom ook ingezet op algehele culturele ontwikkeling op het gebied van samenwerking, diversiteit, mindset en pestgedrag. Verder gaan we in op creatief denken en de veelzijdigheid van het ondernemerschap.

Master of

Youthquake

Om duurzame ontwikkeling te stimuleren bestaan de onderwijsprogramma’s uit verschillende niveaus. Volgt één groep meerdere programma’s van verschillende niveaus dan volgt na elk niveau een nieuwe titel. Elk lesjaar gaan de leerlingen weer dieper in op de behandelde thema’s. Dus volg ons lesprogramma, level-up en word een échte Master of YouthQuake!

Niveau 1

Member of youthquake

Niveau 2

Youthquake Artist

Niveau 3

Master of youthquake